Alterando la discapacidad. Manifiesto a favor de las personasPueden contactar con nosotros escribiendo a: colectivozotikos@colectivozotikos.org

Si conoces gente interesada en la reflexión y el trabajo con personas con discapacidad, por favor, reenviales nuestra página web. Gracias!!

---------------------------------------

«Se está haciendo tan fuerte la voz de las personas con discapacidad, y son tan poderosas las fuerzas intelectuales e ideológicas que buscan darle a esa voz un lugar central respecto a dar forma a la discusión sobre discapacidad, que pronto será difícil recordar que poco tiempo atrás las personas con discapacidad eran poco más que objetos de estudio. Sus voces tenían menos legitimidad y menos autoridad que las de los profesionales de la medicina, la rehabilitación, la educación y la burocrácia de la asistencia social que los estudiaban y trabajaban con ellos. En general, estos expertos eran personas bien intencionadas impulsados por la compasión y la responsabilidad en sociedades culpables de crueldad o indiferencia. Pero sus concepciones respecto a la discapacidad y sobre las personas con discapacidad dieron origen al desarrollo de una política social que impuso, en el nombre de un paternalismo benigno, la manipulación burocrática y la dependencia socioeconómica y, en última instancia, vidas “sin futuro” para las personas con discapacidad». David A. Geriber, 2008.

martes, 13 de septiembre de 2016

Necessitem ajuda per Recerca sobre Ètica i Discapacitat

Hola a totes i a tots,Us demanem ajuda per poder fer front a aquesta acció.

Des de fa uns mesos, l'Oscar Martínez està coordinant una recerca sobre Ètica i Discapacitat, més alguns temes d'interés relacionats amb el darrer pots del bloc. Aquesta recerca es realitza en el context del seu doctorat i del grup de recerca GIAS de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.

La recerca ens ajudarà, entre d'altres, a identificar els possibles conflictes morals que es dona en els professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual i com es miren de ressoldre.

En aquests moments per fer la recerca necessitem:

1.- Col·laboració dels professionals que treballen amb persones amb discapacitat omplint el següent formulari: ACCÉS AL FORMULARI CLICANT AQUI


2.- Difusió del qüestionari: També es necessita que els professionals que ho creguin oportú difonguin el qüestionari entre els diferents equips (llars residència o similars, STO, centres de lleure, tècnics d’inserció, educadors, treballadors socials, psicòlegs i altres).

3.- Especialment estem fent crida perquè responguin professionals que treballin en llars o recursos similars perquè ens falten respostes d'aquest sector (però el formulari és per tots els professionals)

Així que si treballeu amb persones amb diversitat funcional o bé coneixeu gent que hi treballi i ho creieu oportú, si us plau, feu-los arribar aquest qÜestionari perquè és important que l'omplin el màxim de professionals.

Moltes gràcies a totes i a tots i esperem que ens pogueu ajudar! Restem a la vostra disposició!!

Oscar

No hay comentarios:

Publicar un comentario